AKTUELLT 

SCEN 2023


WICKED

En av musikalvärldens ’Big 3’ (jämte ’Lion King’ och ’Phantom of the Opera’) får äntligen sverigepremiär och Calle har fått äran att göra översättningen. Premiär på GöteborgsOperan i september. Regi: Samuel Harjanne.

2:22 – A GHOST STORY

Calle har översatt färska skräckthrillern som gjort braksuccé i London och Los Angeles. Med Johanna Nordström, Adam Pålsson, Rakel Wärmländer och Johannes Kuhnke. Premiär på Rival 14 september. Regi: Helena Bergström.


SOMETHING ROTTEN

Åbo Svenska Teater satsar i höst på en av världens roligaste broadwaymusikaler, nominerad för 10 Tony Awards 2015. Calle har översatt.

KINKY BOOTS

Harvey Fierstein och Cyndi Laupers succémusikal om Charlie Price som ärver en nedläggningshotad skofabrik och får otippad ’drag’-hjälp av fräna Lola. Stövelklackarna i taket. Premiär på Säffleoperan 7 oktober.


TOMMY KÖRBERG – GRAND FINALE

Calle har skrivit manus samt sångtexterna ‘Karusell’, ‘Dansar med rösten’ och ‘Staten’ till Tommy Körbergs grandiosa resumé av 50 år på scen. Lorensbergsteatern i Göteborg, därefter sommarturné från Malmö till Luleå under juli och augusti. Regi: Roine Söderlundh. Läs recensionen i Aftonbladet här.


EN VÄRLD AV SKIFS

Calle har hjälpt Björn med texter till showen som efter braksuccén i Stockholm fortsätter till Malmö i höst och därefter till Göteborg 2024. Regi: Pernilla Skifs. Läs Aftonbladets recension här.

SWEENEY TODD

Lilla Beddinge Teater sätter upp Stephen Sondheims mästerverk i Calles översättning, premiär 24 juni.

ART

Yasmine Rezas världsberömda pjäs i Calles översättning sätts upp av Teater Gården och Teater Kuling i Mariehamn på Åland, premiär i juni.

 

 MAMMA MIA THE PARTY i Göteborg och London

Succén fortsätter – On and on and on. Ett helkvällskoncept byggt kring ABBAs låtskatt. Calle Norlén har skrivit story och manus tillsammans med Björn Ulvaeus och regissören Roine Söderlundh. Läs hyllningarna i Aftonbladet och Expressen. Londonpremiären blev också en succé, läs roligaste recensionen i The Guardian.


 

RADIO 2023

 SPANARNA P1

Fredag 15.03/lördag 10.03. Calle Norlén ingår i panelen trendtermometrar/framtidssiare när han är i Sverige. Programledare: Ingvar Storm. Lyssna här